Jong Oranje stelt teleur in aanloop naar EK

Jong Oranje heeft woensdagmiddag niet gewonnen van de leeftijdsgenoten van Japan. De oefenwedstrijd tussen de twee landen eindigde zonder doelpunten (0-0). Voor de ploeg van Erwin van de Looi was het een slechte generale repetitie voor het EK. Dat toernooi begint voor het jonge Nederlands elftal over een week.

De onder 21 van Oranje kon niet imponeren tegen het stugge Japan. Beide helften begonnen nog leuk en energiek, maar na mate de 45 minuten doorliepen werd het spel steeds minder. Nederland was als eerst dichtbij een treffer. NEC'er Elayis Tavsan leek de score te openen, maar via de keeper en de lat ging de bal niet in het net. Vlak voor rust moest Vitesse-doelman Kjell Scherpen redding brengen op een grote kans voor de Japanners, maar de lange keeper stond op zijn post.

In de rust wisselde Van de Looij zo goed als zijn hele elftal, alleen Tavsan en Sepp van den Berg bleven staan. Namen als Brian Brobbey, Quinten Timber, Sven Mijnans en Crysencio Summerville moesten het verschil gaan maken. Daar leek het in het begin van de tweede helft wel op. Brobbey kwam een aantal keer dichtbij het Japanse doel, maar tot een doelpunt leidde dit niet.

Volgende week begint voor Jong Oranje het EK. In de groepsfase spelen zij tegen de leeftijdsgenoten van België, Portugal en gastland Georgië. Nederland won tweemaal eerder het EK onder 21 en hoopt dit de komende maand voor de derde keer te bewerkstelligen.