Ajax heeft interim-trainer al binnen: 'beoogde opvolger loopt rond in Arena'

John Van 't Schip is in beeld om de opvolger te worden van Maurice Steijn. Ajax heeft al langere tijd in het achterhoofd dat de oud-trainer van PEC Zwolle het gat dat Steijn achterlaat moet gaan opvullen.

Van 't Schip is onlangs nog aangesteld om het technische hart van Ajax aan te vullen, maar lijkt nu dus vooral de hoofdkandidaat om de trainersvacature in te vullen. De oud-Ajacied heeft eerder jeugdteams getraind van de Amsterdammers en was ooit assistent-trainer, maar hij stond nog nooit aan het roer van Ajax 1. Het Algemeen Dagblad meldt maandagavond dat de hoofdstedelingen willen dat de oud-trainer van PEC dit seizoen afmaakt. Voorlopig zal Hedwiges Maduro de honneurs waarnemen bij Ajax.

Volgens VI zal Van 't Schip op 1 november starten als interim bij Ajax. De Amsterdammers laten de komende loodzware uitduels met Brighton en PSV dus aan Hedwiges Maduro over. 

Loopbaan Van 't Schip

Van 't Schip stond eerder voor de groep bij Melbourne Heart, Chivas, PEC Zwolle en Griekenland. Bij eerstgenoemde club maakte hij geen grote indruk. De trainer werd daar in twee seizoenen vierde en tiende in de Australische competitie. Met Melbourne City kwam hij in drie seizoenen ook nooit verder dan de vierde plaats op de ranglijst en met Chivas eindigde hij op de achtste plaats.

Met PEC Zwolle behaalde Van 't Schip zijn beste prestatie als trainer toen hij de Zwollenaren in het seizoen 17/18 naar de negende plaats in de Eredivisie bracht. Voor de club uit het Oosten van het Nederland was een plek in het linkerrijtje toen een knappe prestatie.