Hij is weg: 'Steijn vertrekt bij Ajax'

Het hing al lang in de lucht, maar nu is het officieel: Maurice Steijn is niet langer de trainer van Ajax. De Hagenees zette een historisch slechte seizoensstart neer bij de Amsterdammers en moet daarom vertrekken. Ajax meldt op zijn clubkanalen dat er 'samen besloten' is dat het vertrek van de coach de enige optie was.

"De afgelopen maanden hebben we heel intensief en professioneel samengewerkt, maar de sportieve resultaten en de ontwikkeling van het team bleven achter", aldus interim algemeen directeur Jan van Halst op de clubsite. "Vandaar dat we vandaag weer met elkaar om de tafel zaten. Maurice gaf nu zelf ook aan twijfels te hebben of hij nog de juiste man op de juiste plaats is. Samen hebben we vervolgens de conclusie getrokken dat het beter is om uit elkaar te gaan. Hedwiges Maduro neemt voorlopig de honneurs waar."

In totaal zat Steijn elf keer op de bank als eindverantwoordelijke bij een officiële wedstrijd van Ajax. Daarvan won hij slechts twee duel. Thuis tegen Heracles Almelo (3-1) en op bezoek bij Ludogorets (1-4) waren de enige driepunters in dienst bij de Amsterdammers voor de oud-trainer van VVV, NAC, Sparta en ADO Den Haag.

Lang mocht hij blijven zitten vanwege de matige selectie die hij, zonder inspraak, in zijn schoot geworpen kreeg van Sven Mislintat, maar het verlies tegen Utrecht (4-3) bleek de druppel. Hedwiges Maduro neemt de komende tijd de honneurs waar bij de hoofdstedelingen.

Ook interessant