Ibrahimovic (41) neemt op geheel eigen wijze afscheid van voetbal

Zlatan Ibrahimovic heeft zondagavond na de wedstrijd tussen AC Milan en Hellas Verona (3-1) zijn afscheid als profvoetballer bekendgemaakt. De Zweedse spits van 41 jaar oud kampte de laatste tijd vaak met blessures en dat begon zijn tol te eisen. Na afloop van het duel in San Siro sprak hij de supporters toe. Dat deed hij zoals alleen Zlatan dat kan.

Tekst gaat verder onder de Tweet.

"'De eerste keer dat ik hier kwam, gaven jullie me geluk. De tweede keer dat ik kwam, gaven jullie me liefde. Jullie verwelkomden me met open armen. Ik zal mijn hele leven een Milanista zijn. Het is tijd om afscheid te nemen van het voetbal, maar niet van jullie. Dat is te moeilijk, er zijn te veel emoties. Forza Milan en tot ziens", zo sprak Ibrahimovic tegen de fans van de plaatselijk AC.

Terwijl hij dat deed was er gefluit en boegeroep vanuit het vak met de supporters van Hellas Verona. Een kans die de Zweed niet onbenut liet: "Blijf maar lekker doen. Dit is het grootste moment van jullie jaar, omdat jullie mij zien." Dit bezorgde hem op nog meer applaus van de thuissupporters.

Tekst gaat verder onder de video.

Ibrahimovic speelde achtereenvolgens voor Malmö FF, Ajax, Juventus, Inter, FC Barcelona, AC Milan, PSG, Manchester United, LA Galaxy en eindigde weer bij Milan. Hij speelde in totaal 827 wedstrijden. Daarin scoorde hij 496 keer en gaf hij 204 assists. Daarnaast speelde hij nog 122 interlands voor Zweden, waarin hij 62 goals noteerde. 

De Zweedse spits pakte in zijn carrière vele prijzen. Zo werd hij in totaal twaalf keer landskampioen met de clubs waar hij voor speelde. Daarnaast won in hij 2013 de Puskás Award nadat hij met een spectaculaire omhaal had gescoord tegen Engeland. 

Feyenoord-doelman vertrekt