Heeft Ajax nieuwe Tagliafico op het oog? Dit is transfertarget Soler

Ajax heeft naar verluidt een bod uitgebracht op de Argentijnse Julio Soler. De Amsterdammers zijn gecharmeerd van de negentienjarige linksback van Club Atlético Lanús, maar kunnen op hevige concurrentie rekenen. FC Porto en KRC Genk hebben de veelbelovende verdediger ook op hun radar staan.

Wie is Julio Soler?

Julio Soler is een Argentijnse verdediger, die op 16 februari 2005 geboren is in Paraguay. De negentienjarige Soler speelt zijn wedstrijden op het hoogste niveau van Argentinië bij Lanús, waarvoor hij 21 duels heeft afgewerkt. Zijn contract loopt in de zomer van 2026 af bij de Argentijnse club. Ajax heeft al een bod ingediend bij zijn werkgever, maar die ligt nog niet in de buurt van de vraagprijs.

Wat voor type speler is Julio Soler?

Fans van Ajax snakken al geruime tijd naar een nieuwe Zuid-Amerikaanse verdediger in de geest van oud-Ajacied Nicolas Tagliafico en hebben met Soler en soortgelijk type in het vizier. De linksback is niet de langste (1,75) of de breedste, maar compenseert hiervoor met agressie en hoge reactiesnelheid. Het is nog niet bekend of Soler voor Ajax 1 bedoeld is of voor Jong Ajax als hij naar Amsterdam verkast.

'Ajax heeft nieuwe middenvelder op het oog'

De geruchten over Soler zijn niet de enige nieuwtjes uit Amsterdam. Ajax schijnt ook interesse te hebben in een supertalent uit Duitsland.

Feyenoord-doelman vertrekt