Onana over verloren Europa League-finale: "Ik belde Van der Sar en zei hem dat ik niet wilde spelen"

André Onana heeft in een interview met DAZN teruggeblikt op de verloren Europa League-finale tegen Manchester United in 2017. De toenmalige doelman van Ajax was, net als enkele andere ploeggenoten, behoorlijk gespannen voor de eindstrijd in Zweden.

"We verloren al voor de wedstrijd gespeeld zou worden. Uit angst", steekt Onana van wal. "We speelden wel tegen Manchester United. Toen we in Stockholm kwamen belde ik algemeen directeur Edwin van der Sar, ik voelde me niet goed. Ik zei hem dat ik niet wilde spelen. Edwin antwoordde door te zeggen: ik ben te oud en heb geen handschoenen mee, jij gaat spelen".

Op de wedstrijddag ging een deel van de selectie, waaronder de Kameroense goalie, gebukt onder de spanning. "Ik was negentien jaar oud. Op de ochtend van de wedstrijd waren er zeven spelers ziek. We waren nog erg jong".

"In de tunnel kwam Amin Younes naar me toe. Hij was op dat moment een van de belangrijkste spelers die we hadden. Hij schrok van de omvang van de armen van zijn directe tegenstander, Antonio Valencia. Hij zei: oef, tegen hem kan ik niet spelen".

In de spelerstunnel vlak voor de aftrap besefte Onana dat hij tussen de grote jongens stond. "Ik stond in de spelerstunnel. Stond David de Gea ineens vlak achter me. Zes maanden eerder speelde ik nog op de PlayStation met hem. Nu speelde ik zelf tegen hem. Ik was ook pas net eerste keeper geworden".

Onana en co. ging destijds met 0-2 onderuit door treffers van Paul Pogba en Henrikh Mkhitaryan. Twee jaar later plaatste Ajax zich bijna voor de finale van de Champions League. In de halve eindstrijd ging het op het nippertje mis tegen Tottenham Hotspur. Inmiddels staat Onana onder contract bij Internazionale.