Reiziger wilde Schreuder opvolgen bij Ajax: “Was er klaar voor”

Eerder werd bekend dat Michael Reiziger na dit seizoen vertrekt bij Ajax. De assistent-trainer laat in een gesprek met het Algemeen Dagblad weten dat hij had gehoopt om Alfred Schreuder op te volgen na zijn ontslag.

Reiziger had verwacht dat hij de nieuwe hoofdtrainer zou worden. "Ik zit hier al langer en ken het team het best. Dus ja, eigenlijk wel”, vertelt de oud-speler van de club. “Met de keuze voor John Heitinga geeft de club ook wat aan, maar ik had voor mezelf dit seizoen al besloten dat het antwoord op nog een contract als assistent 'nee' zou zijn.”

“Na het ontslag van Schreuder hebben ze wel de plannen gedeeld. Maar tot een gesprek over mijn ambities heeft dat niet geleid." Reiziger had gehoopt op een gesprek zodat hij had kunnen aangeven wel hoofdtrainer te willen worden. “Daar voelde ik mij wel klaar voor.” Reiziger ligt nog goed met Heitinga, al was hij wel even boos na de beslissing, zo vertelt hij. “Hij wist van mijn ambitie. Ik zei: ze hebben nu voor jou gekozen, ik ben even boos, maar we gaan samen volle bak proberen het weer op de rit te krijgen.”

Feyenoord-doelman vertrekt