Reiziger vertrekt na zes jaar uit Amsterdam na mislopen 'promotie'

Michael Reiziger neemt na dit seizoen afscheid bij Ajax en vertrekt als assistent-trainer bij de Amsterdamse club. De oud-speler van onder meer Ajax, Barcelona en PSV heeft een aflopend contract en wil als hoofdtrainer aan de slag. Volgens het Algemeen Dagblad komt dit mede omdat Reiziger bij zowel Erik ten Hag als Alfred Schreuder niet in beeld was voor de opvolging na het vertrek van beide trainers.

Reiziger speelde in zijn actieve loopbaan voor FC Volendam, Ajax, FC Groningen, AC Milan, Barcelona, Middlesbrough en PSV, waar hij zijn carrière afsloot in 2007. De 71-voudig voormalig international van Oranje startte zes jaar later zijn trainersavontuur in de jeugd van Sparta, waarbij hij daarnaast een half jaar lang assistent-trainer was bij Nederland onder 17. In 2015 werd Reiziger gepromoveerd tot assistent-trainer van Sparta onder Alex Pastoor, waarna hij in de zomer van 2017 terugkeerde in Amsterdam.

Succesvol bij Jong Ajax en als assistent-trainer, maar geen 'promotie' in Amsterdam

In Amsterdam ging Reiziger aan de slag aan eindverantwoordelijk bij Jong Ajax, waarmee hij in zijn eerste seizoen (als eerste én enige trainer met een beloftenelftal ooit) direct het kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie in de wacht sleepte. In datzelfde 'debuutseizoen' was Reiziger ook één wedstrijd verantwoordelijk om de honneurs waar te nemen bij Ajax 1 na het ontslag van Marcel Keizer. Deze wedstrijd tegen Willem II werd in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 winnend afgesloten, waarna vervolgens Erik ten Hag werd aangesteld als hoofdtrainer van Ajax.

Reiziger bleef nog eindverantwoordelijke bij Jong Ajax tot en met juni 2019, waarna hij vervolgens door Erik ten Hag als assistent-trainer bij de technische staf werd gehaald. Als assistent van de huidige United-coach werd Reiziger landskampioen en won hij de KNVB-beker in 2021. Daarnaast legde hij met Ajax ook beslag op de Johan Cruijff Schaal. Na het vertrek van Erik ten Hag afgelopen zomer werd Reiziger overgeslagen en bleef de oud-international assistent-trainer onder Alfred Schreuder, wie in januari 2023 werd ontslagen. Na het ontslag van Schreuder koos Ajax er voor om John Heitinga door te schuiven als eindverantwoordelijke voor het resterende seizoen. Reiziger heeft volgens het AD mede daardoor bij de clubleiding in Amsterdam aangegeven dat hij na zes jaar in dienst van Ajax zijn loopbaan als hoofdtrainer elders wil vervolgen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers