Ajax getipt met legendarische voetballer in trainerszoektocht

Ajax is nog altijd bezig met een hoofdtrainer voor volgend seizoen. Enkele namen vielen al, waaronder een mogelijke terugkeer van Peter Bosz. De Amsterdammers hebben nu een tip gekregen van Go Ahead Eagles-verdediger Bas Kuipers.

Kuipers noemt namelijk een legendarische voetballer als mogelijke optie voor Ajax. "Oprecht, qua voetbalinzicht: niet normaal", aldus Kuipers over Gheorghe Hagi. Gedurende zijn tijd bij FC Viitorul maakte Kuipers de Roemeen van dichtbij mee. Te gast bij ESPN geeft Kuipers aan Hagi wel wat voor Ajax te vinden. "Als ik Ajax was zou ik hem halen. Hij is echt een hele goede trainer."

Toch ziet Kuipers ook wat kantpunten aan een eventuele komst van Hagi naar Amsterdam. "Hij komt niet echt weg uit dat land en ik weet niet hoe hij is in de omgang met sterren." Desondanks ziet Kuipers ook een groot pluspunt bij de Roemeen. "Zijn denkbeeld over voetbal is ongekend goed. Hij is natuurlijk Cruijffiaans. Johan Cruijff is zijn grote idool."

Als voetballer kwam Hagi onder meer uit voor Real Madrid en FC Barcelona en wordt mede daardoor beschouwd als de meest legendarische Roemeense voetballer. In 125 interlands wist Hagi 35 keer te scoren. In het shirt van Galatasaray veroverde hij de UEFA Cup én Supercup. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers