Geblesseerde Kane had grote invloed op Moura-comeback tegen Ajax

De datum van 8 mei 2019 horen Ajacieden liever niet. Op die dag leek Ajax lang met één been in de finale van de Champions League te staan. Maar door een hattrick van Lucas Moura, ging dat feestje niet door. Ondanks zijn blessure, was de invloed van Harry Kane blijkbaar erg groot tijdens de halve finale.

Na vijf minuten was het Matthijs de Ligt die de score voor Ajax opende, een half uur volgde de 2-0 via Hakim Ziyech. Tottenham keek, na de 0-1 verliespartij een week eerder, dus tegen een uitschakeling aan. Daar moest Kane niks van hebben. Volgens oud-ploeggenot Kieran Trippier ontplofte de spits in de rust. "Ik heb hem nooit uit zijn dak zien gaan in zijn carrière, maar hij was nu echt niet blij", geeft de rechtsachter vrij tijdens de The High Performance Podcast

De normale kalme Kane deed zijn ploeggenote schrikken. "Hij is een leider. Soms is hij stil en zo, maar als hij spreekt dan luister je. Kane is geen type Roy Keane, hij zal niet tegen je schreeuwen. Maar als er wat moet worden gezegd, dan zegt hij het." De woorden van Kane kwamen zo goed over, dat Tottenham in de 96e minuut op een 2-3 voorsprong kwam en het ticket voor de finale in handen had.