Aad de Mos wijst zijn ideale opvolger voor John de Jong aan: "Hij heeft een neusje voor goede spelers"

Aad de Mos wijst Jan Streuer aan als de ideale opvolger voor John de Jong bij PSV. Deze week werd de samenwerking met De Jong per direct afgebroken, nadat er een breuk in het vertrouwen ontstond binnen het bestuur van de club tijdens de laatste transferperiode. Volgens De Mos zou PSV er goed aan doen om Streuer aan te trekken: "Hij is dé TD."

De Mos ziet dat PSV in een turbulente fase zit: "Bij PSV willen ze dingen gaan veranderen. Ten goede, vind ik." Na het ontslag van De Jong als technisch directeur van PSV deze week, moet PSV op zoek naar een nieuwe kandidaat om die positie in te vullen. "Bij de Raad van Comissarisen willen ze ontzettend graag terug naar de tijd waarin PSV de grote aankopen deed en betere spelers had dan bijvoorbeeld Ajax." Volgens De Mos is die ambitie de afgelopen jaren onhaalbaar geweest: "Die ambitie is lang weg geweest bij PSV. Met deze selectie moeten ze oppassen dat ze niet vierde of vijfde worden."

Wie degene is die De Jongh op moet volgen, weet De Mos wel. De oud-trainer van onder meer Ajax en Vitesse noemt Streuer: "Ik heb met hem gewerkt bij Vitesse. Hij is iemand die het spelletje begrijpt en hij heeft een enorm netwerk in Brazilië en andere landen." Waar het bij PSV onder De Jongh nog wel eens mis ging met het aantrekken van spelers met de juiste kwaliteit, is De Mos overtuigd van het vermogen van Streuer om dat te doen: "Hij heeft een neusje voor goede spelers." 

Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over ‘PSV - Feyenoord’

Sterker door strijd aflevering 4; Lindhout niet schuldig aan nederlaag en interlandperiode mét Bijlow

PSV-Praat; terechte zege op Feyenoord, ouderwets PSV en het vertrek van John de Jong

Samenvatting PSV-Feyenoord 4-3 (alle goals)

Feest in Eindhoven en pesterige liedjes richting Feyenoord

Til blikt terug op 'gevoelige wedstrijd' tegen Feyenoord: "Ik keek er wel naar uit eigenlijk"

Feyenoord-fans razend: was het wel een corner?

Geen corner, maar PSV scoort wel via Obispo, 4-3

VIDEO GOAL: PSV - Feyenoord 3-2 (Guus Til)

VIDEO GOAL: PSV - Feyenoord 2-2 (Danilo)

PSV-fans zingen tegenstander toe: "Feyenoord dood"

PSV-fans lyrisch over nieuwkomer Branthwaite: "Een soort Haaland light"