'Premier League-top volgt Kudus'

Op het WK liet hij zich op het grootste podium zien en afgelopen zomer wilde Everton hem al naar Engeland halen. Toen wees Ajax een bod af van de Premier League-club af op Mohammed Kudus, maar deze zomer behoort een transfer naar de Engelse competitie zeker tot de mogelijkheden van de Ghanese aanvaller annex middenvelder, zo meldt The Athletic.

De Engelse krant komt maandagochtend met het nieuws dat onder meer Newcastle United, Arsenal en Manchester United achter Kudus aanzitten. Dit zijn de nummer twee, drie en vier van de Premier League en zij gaan (zoals het er nu naar uit ziet) de Champions League in. Voor Ajax wordt dit nog een lastige opgave.

Kudus kwam in 2020 voor 9 miljoen euro over van het Deense FC Nordsjaelland. Tot nu toe speelde hij 83 duels voor Ajax, waarin hij 23 keer tot scoren kwam. Daarnaast gaf hij tien assists. In Amsterdam won hij tweemaal de landstitel en een keer de KNVB Beker. Zijn contract bij Ajax loopt tot medio 2025 en de club verlangt zo'n 46 miljoen voor de Ghanees.