Van der Vaart hekelt Ajax-fans: "Hier word ik heel verdrietig van"

Algemeen directeur Edwin van der Sar werd zondagmiddag uitgefloten door een deel van de Ajax-fans in de Johan Cruyff ArenA. Rafael van der Vaart was niet te spreken over dit moment, zo liet hij weten tijdens Studio Voetbal.

Zondagmiddag werd er in Amsterdam afscheid genomen van Maarten Stekelenburg en Michael Reiziger. Van der Sar bedankte hen voor hun inzet voor de club: "Zelfs toen hij mooie woorden sprak voor het tweetal, konden de fans het niet opbrengen hun mond te houden. Ik vond dit heel respectloos."

Krediet

"Hier word ik heel verdrietig van", vervolgt Van der Vaart. "We weten allemaal dat het zo werkt in het voetbal, maar deze man heeft zoveel betekend als speler. Blijkbaar is het krediet tot de voordeur en is het daarna klaar. Dat is toch pijnlijk om te zien. De grote Van der Sar, we kennen hem allemaal, wil alleen het beste voor Ajax."

De hoofdrolspeler zelf was kort in zijn bewoordingen over het fluitconcert in de ArenA: "Dat het een teleurstellend seizoen is, weten we met z'n allen. We moeten deze wedstrijd winnen om te zorgen dat we de volgende stap kunnen maken." Ajax won met 3-1 van FC Utrecht en door het puntverlies van PSV ligt de tweede plaats volgende week nog in het verschiet. Dan zal Ajax moeten winnen van het in vorm verkerende FC Twente, terwijl PSV aan een gelijkspel tegen AZ genoeg heeft voor plek twee.

Heitinga

John Heitinga reageerde na afloop van het duel ook op het voorval: "Edwin is een icoon en doet ook heel veel dingen heel erg goed. Het is een moeizaam jaar. Ook voor hem, maar ik denk voor ons allemaal. Ook voor de supporters, die elke wedstrijd komen om de club aan te moedigen. We moeten ervoor zorgen dat we vooral vooruitkijken. Je zal altijd obstakels tegenkomen, wij ook. Die kom je niet alleen in je privéleven tegen, maar ook als sporter en als club."