Gaat Ajax volgend seizoen in deze formatie aantreden?

Er lijkt een ware leegloop plaats te gaan vinden in Amsterdam. Waar André Onana en Noussair Mazraoui hun club transfervrij verlaten, zou Ajax ook rekening moeten houden met het vertrek van een aantal sterkhouders. Zo zouden Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Sébastien Haller en Antony kunnen genieten van belangstelling uit de Europese top. Gaat Ajax daardoor volgend seizoen in deze formatie aantreden?

Doelman

Dat Onana gaat vertrekken bij Ajax, zou voor menig supporter nog een zorg wezen. Toch moet Ajax zich gaan versterken met een nieuwe doelman, nu Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer aardig op leeftijd zijn en dit seizoen al flink wat wedstrijden hebben moeten missen. Vorig jaar verwelkomde Jay Gorter als nieuwe doelman. Breekt Gorter na zomer door in Amsterdam?

Verdediging

Waar Mazraoui transfervrij vertrekt bij Ajax en de clubs voor het uitkiezen lijkt te hebben, geldt dat ook voor Timber. Erik ten Hag zou de verdediger wel eens mee kunnen nemen naar Manchester United, waar Bayern München de gesprekken over Timber al zou zijn begonnen. Daarmee komen twee plaatsen in de verdediging bij Ajax vrij. Devyne Rench zou de plek van Mazraoui over kunnen nemen, waar Koni de Winter wordt gelinkt aan de Amsterdammers. De Winter speelt momenteel bij de beloftes van Juventus, die hem in 2018 overnamen van Zulte Waregem. Hij was toen pas zeventien jaar oud. Inmiddels is de centrale verdediger negentien en is hij jeugdinternational van België. De Winter stond twee duels in het veld voor Juventus. Zo viel hij tien minuten voor tijd in tegen Chelsea en speelde hij 71 minuten tegen Malmö FF in de Champions League. Daarnaast valt al langere tijd de naam van Owen Wijndal in de ArenA. Ajax heeft meerdere malen laten weten geïnteresseerd te zijn in de 11-voudig international en staat hoog op het lijstje van de Amsterdammers. 

Middenveld

Op het middenveld lijkt Ajax afscheid te moeten nemen van Gravenberch, die ook in de serieuze belangstelling staat van Bayern München.  Ajax zou daarom werk willen maken van de komst van Daniel Bragança. De 22-jarige middenvelder wordt gezien als de opvolger van Gravenberch. Afgelopen winter zou Ajax al hebben geprobeerd de Portugees op huurbasis te verwelkomen, maar kwam er toen niet uit met Sporting. Bragança klopt al een langere tijd op de deuren van het nationale elftal, maar heeft nog geen oproep gekregen. De middenvelder heeft een contract tot medio 2025 en een marktwaarde van acht miljoen euro. De laatste tijd mag Kenneth Taylor in minuten maken bij Ajax, wat de tiener naar behoren doet. Is er volgend jaar een basisplaats voor Taylor weggelegd?

Aanval

In de aanval lijken er ook twee vacatures open te komen staan. Antony zou graag de stap hogerop maken, waar Haller in München wordt gezien als de mogelijke vervanger van Robert Lewandowski. In de winter keerde Brian Brobbey al op huurbasis terug naar Ajax, waar beide partijen hopen op een langer verblijf naar de winter. Afgelopen winter haalde Ajax ok al Mohamed Ihattaren op huurbasis naar Amsterdam. De aanvaller had lang nodig om fit te komen, maar speelt de laatste tijd uitstekend bij Jong Ajax en mag al wat minuten maken in het eerste. Zien we Ihattaren volgend seizoen weer volop schitteren in de Eredivisie?