Allard Lindhout: alles over de scheidsrechter die ook leerkracht is

Allard Lindhout is actief als scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal. Waar is hij geboren, wanneer maakte hij zijn debuut en wat doet Lindhout naast zijn loopbaan als scheidsrechter? Dit is wat je moet weten over de leidsman.

Dit wil je weten over het privéleven van Allard Lindhout

Allard Lindhout groeide op in Zuid-Holland en begon op jonge leeftijd al met fluiten. Dit moet je weten over zijn privéleven.

1. Waar is Allard Lindhout geboren? 

Allard Lindhout werd op 11 september 1987 geboren in Warmond.

2. Hoe oud is Allard Lindhout?

Allard Lindhout is 36 jaar oud. 

3. Wat is de afkomst van Allard Lindhout?

Allard Lindhout groeide op in Nederland en beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

4. Heeft Allard Lindhout boers of zussen?

Het is niet bekend of Allard Lindhout broers en/of zussen heeft.

5. Heeft Allard Lindhout een vriendin? 

Er is doorgaans weinig bekend over het liefdesleven van scheidsrechter Allard Lindhout. Onbekend is of de leidsman een vriendin of een vrouw heeft.

Dit is de loopbaan van Allard Lindhout

Allard Lindhout volgde de PABO-opleiding vaan de Hogeschool Leiden en neemt deze expertise mee in zijn vak als scheidsrechter. Dit is wat je moet weten over de loopbaan van Allard Lindhout.

6. Hoe verliep de scheidsrechters-carrière van Allard Lindhout?

Lindhout debuteerde in het betaald voetbal op 5 oktober 2010 tijdens de wedstrijd tussen AGOVV Apeldoorn en RBC Roosendaal (1-0). Na enkele jaren stroomde hij door naar de Eredivisie, waar hij in 2015 zijn eerste wedstrijd leidde. In 2017 promoveerde hij naar de senior-groep van Nederlandse scheidsrechters, en in 2020 werd hij door de KNVB op de internationale lijst geplaatst, waardoor hij nu ook wedstrijden buiten Nederland fluit.

(Tekst gaat verder onder de video) 

Lindhout is ook buiten Nederland actief, met aanstellingen voor competitiewedstrijden in België, Saudi-Arabië, en Europese clubcompetities. Op 15 september 2022 debuteerde hij in een hoofdtoernooi door de Conference League-wedstrijd tussen CFR Cluj en Sivasspor te fluiten. Een jaar later, op 21 september 2023, leidde hij zijn eerste Europa League-wedstrijd tussen Olympiakos Piraeus en SC Freiburg. Daarnaast heeft Lindhout ook verschillende interlands gefloten.

7. Heeft Allard Lindhout een loopbaan naast het voetbal? 

Lindhout volgde een PABO-opleiding aan de Hogeschool Leiden en bleef daarna actief in het onderwijs. Hij werkte jarenlang als leraar in het basisonderwijs en later als docent op de PABO. Tegenwoordig richt hij zich op het begeleiden van kinderen met een autismespectrumstoornis en ondersteunt hij leerlingen in het basis- en voortgezet onderwijs. Daarnaast is Lindhout beschikbaar voor lezingen.

8. Voetbalt Allard Lindhout bij een club? 

Allard Lindhout speelde tot zijn 15e in de jeugd van Warmunda, een club uit zijn geboorteplaats Warmond.

9. Is Allard Lindhout actief op sociale media?

Allard Lindhout is actief op LinkedIn, hier deelt hij regelmatig bijdragen.

10. Hoe denkt men over Allard Lindhout?

Allard Lindhout wil tijdens de wedstrijden als scheidsrechter zelf het liefst op de achtergrond blijven, zo gaf hij aan bij Extra Tijd van de KNVB. Dit lukt niet altijd, zo is de leidsman zo nu en dan de gebeten hond.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers