Spanjaarden vernietigend over Van Boekel: "Hier hoef je niet over na te denken"

Sevilla won donderdagavond van Juventus in de halve finale van de Europa League en ging daardoor naar de finale van het Europese toernooi. Danny Makkelie was de scheidsrechter van dienst in Spanje, maar vooral de VAR, Pol van Boekel, moest het ontgelden.

"Danny Makkelie zag er geen penalty in, maar het opvallendste was dat hij niet gecorrigeerd werd door de VAR", schrijft El Mundo Deportivo over een penaltymoment van Oliver Torres uit de eerste helft van het duel. "Voor iemand als Pol van Boekel is dat helemaal opvallend, omdat hij wordt beschouwd als een van de beste videoscheidsrechters ter wereld. Hij was ook actief op het afgelopen WK."

Monchi, de technisch directeur van Sevilla snapte ook maar weinig van het besluit: "Hier hoef ik niet eens over na te denken. Je ziet de beelden en de tackle in het strafschopgebied. Tenzij de regels zijn veranderd, wat volgens mij niet zo is, is dit een penalty. Voor de scheidsrechter was dit moeilijk, maar de VAR had hem moeten corrigeren. Dat is niet gebeurd en dat moeten we accepteren."

Uiteindelijk ging Sevilla er alsnog met de volle buit vandoor. Na verlenging wonnen de Spanjaarden met 2-1 van Juventus en behaalde het de finale van de Europa League. Deze prijs wonnen zij al vier keer in de clubgeschiedenis en allemaal in de laatste tien jaar. Ook wonnen ze tweemaal de voorlopen van dit Europese toernooi, de UEFA Cup.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers