Oud-Feyenoorder geeft club advies: "Dan zou ik hem in de spits zetten"

Arne Slot moet gaan puzzelen tijdens het eerste Champions League-duel van Feyenoord dit seizoen. Na het weekend spelen de Rotterdammers tegen Celtic in het miljardenbal. Wie er dan in de spits zal staan is de grote vraag.

Santiago Giménez is namelijk geschorst en Ayase Ueda is geblesseerd. Karim El Ahmadi, oud-speler van de Rotterdammers, twijfelt hoe hij dit probleem zou oplossen, zo vertelt hij bij Voetbalpraat van ESPN. "Als je nou bij Atletico Madrid uit had gespeeld kun je met Minteh en Paixão op de counter spelen. Tegen Celtic ga je meer de bal hebben, dus dan wordt dat voor hen lastiger. Maar zij zijn eigenlijk de enige twee die je daar kan neerzetten. Misschien zelfs Stengs nog als schaduwspits zeg maar."

Als El Ahmadi gevraagd wordt hoe hij het voorin zou neerzetten, probeert hij toch een keuze te maken: "Dan zou ik Ivanusec links zetten en Stengs op 'tien'. Paixão en Minteh moeten dan op rechts en in de spits staan, maar dat durf ik niet te zeggen", besluit de oud-middenvelder van onder meer Feyenoord en FC Twente.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers