Sneijder en Van der Meijde clashen: "Ik ga toch niet lopen liegen"

Wesley Sneijder en Andy van der Meijde waren het maandagavond niet eens tijdens een uitzending van Veronica Offside. De oud-Ajacieden clashten over het beleid van de ontslagen Ajax-trainer Alfred Schreuder. Waar de ene claimde dat spelers zonder sancties te laat kwamen, kon de andere het niet geloven.

Van der Meijde claimt dat spelers onder de oud-trainer van Ajax zomaar te laat konden komen. "Daar begint het al bij he. Nu is John Heitinga de baas en onder hem sta je er gewoon niet in als je te laat bent. Maakt niet uit wie je bent", onthulde de voormalig speler van onder Ajax en Internazionale. "Was dat onder Schreuder niet zo dan?", vraagt Sneijder verbaasd. "Ik geloof er niks van dat Schreuder dan niet zou optreden", aldus Sneijder. Jan Boskamp kan het maar moeilijk geloven. Van der Meijde blijft bij zijn punt: "Ik ga toch niet lopen liegen", stelt de oud-speler van onder andere Ajax, Internazionale en Everton. Wilfred Genee is het met Van der Meijde eens. "Hij heeft deze informatie uit eerste hand, he", valt de presentator zijn tafelgast bij.

Een nieuw Ajax onder Heitinga

Het gaat Heitinga als opvolger van Schreuder momenteel voor de wind. Ajax won de eerste twee wedstrijden onder leiding van de nieuwe oefenmeester. Excelsior werd met 1-4 verslagen en afgelopen waren de Amsterdammers met 0-5 te sterk voor SC Cambuur. De nieuwe coach blijkt ook de teugels wat strakker te houden dan zijn voorganger, daar Heitinga de regels omtrent telefoongebruik en te laat komen bij zijn aanstelling heeft aangescherpt.