Mourinho trekt aan Rensch, die gratis op te halen is bij Ajax

Fenerbahçe heeft interesse in Devyne Rensch, de rechtsback van Ajax, wiens contract na dit seizoen afloopt. De Turkse krant Sabah meldt dat de club uit Istanbul de situatie nauwlettend in de gaten houdt. Fenerbahçe-trainer José Mourinho zou Rensch graag naar Turkije willen halen om de rechtsbackpositie te versterken.

Wat is de situatie bij Fenerbahçe?

Bij Fenerbahçe verloopt het seizoen tot nu toe stroef op de rechtsbackpositie. Bright Osayi-Samuel begon als basisspeler, maar viel al na twee wedstrijden uit met een enkelblessure. Sindsdien speelt Mert Müldür op zijn positie, maar Mourinho lijkt niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Dit opent de deur voor een mogelijke transfer van Devyne Rensch naar Fenerbahçe.

Hoe ziet Rensch zijn toekomst bij Ajax?

De toekomst van Rensch bij Ajax is op dit moment onzeker. De jonge verdediger gaf onlangs aan geen problemen te verwachten met een contractverlenging, maar toonde zich deze week voorzichtiger in een interview met Voetbalzone. "Mijn zaakwaarnemer en Ajax zijn aan het praten. Ik kan niet zeggen of ik ga verlengen of niet. We gaan het zien," aldus Rensch. Hij voegde eraan toe dat hij zich momenteel focust op zijn spel en dat hij openstaat voor wat de toekomst brengt.

Wat vindt Ajax-trainer Farioli van Rensch?

Ajax-trainer Francesco Farioli is duidelijk over zijn standpunt: hij wil Rensch behouden. De trainer heeft aangegeven dat hij hoopt op een contractverlenging voor de talentvolle verdediger. Rensch heeft tot nu toe twaalf officiële wedstrijden gespeeld dit seizoen en lijkt een belangrijke rol te vervullen binnen de ploeg ook in de komende wedstrijden van Ajax. Farioli benadrukte dat Rensch een belangrijke speler is en dat hij zijn best doet om hem te behouden.

Wat zijn de voordelen van een transfer naar Fenerbahçe voor Rensch?

Een overstap naar Fenerbahçe zou verschillende voordelen kunnen bieden voor Rensch:

  • Speeltijd: Met de problemen op de rechtsbackpositie zou Rensch meteen veel speeltijd kunnen krijgen.
  • Internationale ervaring: Spelen in de Turkse competitie zou Rensch internationale ervaring bieden, onder leiding van een ervaren coach als Mourinho.
  • Uitdaging: De Turkse competitie biedt een andere uitdaging en zou een goede leerschool kunnen zijn voor de jonge verdediger.

Wat betekent dit voor Ajax?

Voor Ajax zou het vertrek van Rensch een aderlating zijn. Hij geldt als een groot talent en staat bekend om zijn snelheid en verdedigende kwaliteiten. Mocht Rensch vertrekken, zal Ajax op zoek moeten naar een vervanger om de rechtsbackpositie in te vullen. 

Waarom zou Rensch naar Fenerbahçe willen vertrekken?

  1. Mourinho als coach: De invloed van José Mourinho kan voor Rensch een belangrijke reden zijn om de stap naar Fenerbahçe te overwegen.
  2. Vast contract: Een aflopend contract biedt Rensch de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere clubs en zijn opties te verkennen.

Wat betekent de interesse van Fenerbahçe voor Ajax-fans?

De interesse van Fenerbahçe roept bij veel Ajax-fans vragen op. Fans willen weten hoe de club Rensch gaat overtuigen om te blijven en of Ajax in staat is om zijn talentvolle jeugdspeler te behouden. Ajax zal zich moeten inspannen om Rensch te overtuigen.

Gaat Rensch naar Fenerbahçe?

Of Rensch daadwerkelijk de overstap naar Turkije maakt, is nog niet duidelijk. Het hangt af van de gesprekken tussen zijn zaakwaarnemer en Ajax, en de mogelijke aanbiedingen die op tafel komen. Ajax wil Rensch houden, maar of dat genoeg is om Fenerbahçe af te weren, zal moeten blijken. Bij Fenerbahçe speelden in het verleden meer Nederlanders, een overzicht Nederlandse voetballers die in Turkije speelden

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers