Onbegrip over kritische ouders veldbestormer: “Slechte opvoeding”

PSV wist Sevilla in eigen huis weliswaar met 2-0 te verslaan, maar het resultaat was onvoldoende om de eerdere 3-0 verliespartij weg te poetsen. Na de wedstrijd ging het echter vooral over de veldbestormer, die in de extra tijd van de wedstrijd de doelman van Sevilla aanviel. PSV liet weten maatregelen te gaan nemen tegen de twintigjarige Dylano K.

Via de advocaat van K, Paul Saris, lieten de ouders zich kritisch uit over PSV-directeur Marcel Brands, zo vertelt hij. “Zonder daar al te diep op in te gaan; het gaat om heel nare berichten. Dat is niet los te zien van de bijna opruiende teksten van de directeur van PSV.” Brands liet kort na de wedstrijd het volgende weten als reactie op het incident. “Als het aan mij ligt, wordt het een levenslang stadionverbod.” De advocaat is snapt Brands niet. "Kom op. Je kent niet eens alle feiten en omstandigheden. Deze meneer is volgens mij geen rechter. Ik vind dat we met z'n allen de verantwoordelijkheid hebben om eerst de feiten maar eens af te wachten. Dat geldt voor iedereen, van de club tot de media. Maar ja, dat is niet meer van deze tijd.”

Onbegrip

De reacties op de uitspraken van de advocaat zijn niet mals. Zo tonen weinig mensen sympathie voor de ouders en advocaat van K.