'Weghorst maakt seizoen op huurbasis af bij Manchester United'

Wout Weghorst is dicht bij een transfer naar Manchester United. Onder meer Tubantia en The Athletic melden dat de dertigjarige spits het seizoen op huurbasis afmaakt op Old Trafford.

Na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Kasimpasa (2-1), waarin Weghorst een keer scoorde, nam hij afscheid van de supporters van Besiktas. Nu is duidelijk geworden waarom de negentienvoudig international dat deed: hij maakt spoedig de overstap naar Manchester United. Het zou gaan om een huurtransfer voor de rest van het seizoen. Het is (nog) niet bekend of The Mancunians een optie tot koop hebben.

Manchester United is na het vertrek van Cristiano Ronaldo op zoek naar een nieuwe spits. In die zoektocht is de huidige nummer vier van de Premier League uitgekomen bij Weghorst, die op het afgelopen WK indruk maakte in de kwartfinale tegen Argentinië door als invaller tweemaal te scoren. Dat is Ten Hag en co. dus niet ontgaan.

Weghorst is geen onbekende in Engeland. Vorig seizoen speelde de 1 meter 97 lange aanvaller twintig Premier League-duels voor Burnley. Daarin maakte hij twee doelpunten en gaf hij drie assists.