Overmars keek met verbazing naar Ajax-transfer Mislintat: ‘Wat halen ze nu in huis?!’

Marc Overmars heeft tegenover de NOS gesproken over de transfer van Gaston Avila. De verdediger vertrok van zijn club, Royal Antwerp, naar zijn oud-werkgever Ajax. Overmars keek met verbazing naar de transfer, zo geeft hij toe. 

De oud-directeur noemt de onderhandelingen met Mislintat 'bizar'. "Ik zei tegen mijn collega: 'Ik wil me er een beetje buiten houden. Doe jij maar het contact met de mensen die op kantoor zitten, de afwikkeling enzovoorts. Ik heb Mislintat één berichtje gestuurd: 'Dit moet het zijn.' Het was de snelste deal ooit. Maar voor mij was het ook moeilijk, omdat ik dacht: godver, wat halen ze in huis?! Je moet iets verkopen aan de club waar je van houdt. Bij Ávila dacht ik: hij is niet een typische Ajax-speler. Hij stond zelf ook in dubio. Hij was een speler die in de spelersgroep echt geliefd was." 

Ajax betaalde uiteindelijk 12,5 miljoen euro voor de verdediger, die door de Belgische club eerder nog voor 4,4 miljoen euro van Boca Juniors werd gehaald. De Argentijn ligt er nu negen tot twaalf maanden uit omdat hij op een eerdere training zwaar geblesseerd aan zijn knie raakte. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers