Dit zijn de eerste drie kwartfinalisten van de KNVB Beker!

Dinsdagavond werden de eerste wedstrijden gespeeld in de achtste finales van de KNVB Beker. Drie Eredivisieteams kwamen in actie en ook de amateurs van De Treffers probeerden verder te stunten in het bekertoernooi.

Allereerst kwamen AZ en FC Utrecht tegen elkaar in actie. Een paar weken geleden eindigde dit duel nog in 5-5. Daar ging deze wedstrijd qua spektakel (natuurlijk) niet overheen. Dit kwam ook mede door de lege tribunes in Alkmaar. Op het veld kwam FC Utrecht door een mislukte voorzet van Nick Viergever op een 0-1 voorsprong. AZ kreeg kort voor tijd een erg makkelijke strafschop van scheidsrechter Jochem Kamphuis, die het daarna moest ontgelden, maar Jesper Karlsson pakte dit cadeautje niet uit. Kort daarna scoorde de Zweed alsnog waardoor er een verlenging kwam in Alkmaar. Hierin maakten de Utrechters het verschil door een doelpunt van Naoki Maeda, waardoor de ploeg uit de Domstad doorbekert. 

Tekst gaat verder onder de video.

De andere twee wedstrijden van de avond waren tussen NAC en SC Heerenveen en De Graafschap en De Treffers. De Groesbekers schakelde dit seizoen al RKC en SC Cambuur uit, maar deze stuntreeks werd niet voortgezet. De club uit de Keuken Kampioen Divisie won het Gelderse onderonsje met 3-0.

Tekst gaat verder onder de video.

De 'Van Hooijdonk-derby'

In Breda namen NAC en SC Heerenveen het tegen elkaar op voor een plek bij de kwartfinalisten. Bij de thuisploeg is vader Pierre van Hooijdonk lid van de Raad van Commissarissen, terwijl zijn zoon Sidney van Hooijdonk de spits is van de Friezen. Uitgerekend hij was de grote man. NAC kwam nog wel op voorsprong, maar door twee doelpunten van Van Hooijdonk bekerde de Eredivisionisten door.

Feyenoord-doelman vertrekt