Van der Vaart gelooft zijn ogen niet: "Het is echt ongelofelijk, af en toe net een circus"

Rafael van der Vaart was zondagavond in Studio Voetbal niet te spreken over het optreden van Ajax in het uitduel tegen Excelsior. De analist richt zijn pijlen op de fouten van Devyne Rensch en aanwinst Jakov Medic en is van mening dat dergelijke missers onacceptabel zijn.

Vol verbazing keek hij naar het optreden van de ploeg van Maurice Steijn. "Ik weet niet wat er met Rensch aan de hand is. Het is echt ongelofelijk. Af en toe lijkt het net Circus Rensch. Je moet eens op hem letten voorafgaand aan die goal. Dat is echt schandalig, we hebben het gewoon over een stukje bereidheid", klinkt het uit de mond van de voormalig Ajax-speler. 

Voor Medic valt te stellen dat hij zich in één week van held naar schlemiel heeft omgetoverd, omdat de Kroaat de tweede tegentreffer van de middag veroorzaakte. "Je ziet aan hoe Medic dit doet, dat hij aan de bal, niks is een groot woord, maar heel matig is. Vorige week schoot hij een bal geweldig binnen, maar zo goed is hij dus ook weer niet." 

Hij wijst nu naar twee spelers uit de achterhoede van Ajax, maar volgens Van der Vaart was het allemaal ondermaats en verdienen alle elf spelers geen complimenten. "Het was over het algemeen wel heel matig. Spelers wandelden en het was traag. Er zat geen idee achter. Dan kun je Excelsior ook niet kapot spelen. Als je dan ook nog zulke fouten maakt als Médic deed, dan wordt het wel een zware middag", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers