Van Halst zoekt oplossing voor Steijn-verzoek: "De hele club werkt hard"

Maurice Steijn hoopt nog altijd op versterkingen bij Ajax en na het puntenverlies bij Excelsior wordt er extra gekeken naar Sven Mislintat. De oefenmeester heeft een voorkeur voor Nederlandse spelers en Jan van Halst hoopt dat verzoek in te kunnen willigen.

Tot dusver kwam er slechts één Nederlander naar Amsterdam en dat was Branco van den Boomen. Van Halst is voetbalcommissaris van Ajax en spreekt zich bij Ziggo Sport uit over de gang van zaken. "Het zijn drukke tijden, maar dat is ook goed en noodzakelijk als je kijkt naar afgelopen jaar. De hele club werkt hard. Of ik tevreden ben met wat er nu is binnengekomen? Ja, daar lijkt het wel op. Maar we kunnen wel heel leuk zeggen: het is allemaal mooi, maar je moet er nu voor gaan zorgen dat er een elftal staat en dat we gaan winnen. Dat kost wel even tijd", begint hij.

Daarna licht hij toe waarom er moeilijk aan de wens van Steijn voldaan kan worden. "Daar wordt wel naar gekeken, maar soms zijn bepaalde posities bij Ajax net bezet, waar andere clubs wel Nederlanders voor aantrekken. Het heeft ook een beetje met de positie te maken. Over het algemeen is dat wel een beetje de markt, dat buitenspelers toch relatief goedkoper zijn dan Nederlanders", besluit hij.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers