Been is spijkerhard over Ajax-defensie: "Het is allemaal zonder idee, veel te makkelijk en op halve kracht"

Mario Been heeft zondagochtend bij ESPN geen spaan heel gehouden van de Ajax-defensie. De Amsterdammers speelden zaterdag gelijk tegen Excelsior (2-2) en vooral de verdediging liet een slechte prestatie zien, aldus de voormalig trainer van Feyenoord.

Zonder idee

De Ajax-defensie kan binnenkort rekenen op versterking, maar oogt al het hele seizoen wankel. "Ik vind Ajax gewoon heel apathisch spelen, op halve kracht", begint Been, die Anass Salah-Eddine er als eerste uitpikt. "Het is allemaal zonder idee, veel te makkelijk en heel slordig aan de bal."

Rensch valt door de mand

"Bij Rensch heb ik de indruk dat hij niet eens weet dat hij op het voetbalveld staat", doet Been er een schepje bovenop. "Hij doet maar wat. Het is geen niveau-Noussair Mazraoui en -Nicolás Tagliafico. Hoe hij duels aangaat, dat is allemaal veel te makkelijk. Daar zal Ajax heel snel verandering in moeten brengen." Met de twintigjarige Deen Anton Gaaei haalden de Amsterdammers deze week een nieuwe rechtsback binnen.

Medic van held naar schlemiel

Ook Jakov Medic ontsnapt niet aan de toorn van Been. De Kroatische verdediger blunderde enorm bij de 2-1 van Excelsior. "Ik denk dat hij dadelijk ook gewoon op de bank komt te zitten en dat je hem niet heel veel meer gaat zien. Het is allemaal heel matig."