Eindelijk 'here we go' voor Ajax: 'Sutalo tekent vijfjarig contract in Amsterdam'

Fabrizio Romano meldt zondagochtend dat de transfer van Josip Sutalo naar Ajax eindelijk rond is. Door de uitschakeling van Dinamo Zagreb in de voorronde van de Champions League staat niks de transfer nog in de weg. Volgens de transfergoeroe zijn de vlucht naar Amsterdam en medische keuring al ingepland.

Mislintat moest hard onderhandelen

Sutalo wordt al geruime tijd in verband gebracht met Ajax. De Amsterdammers wilden de verdediger al eerder in de transferperiode overnemen van Dinamo Zagreb, maar door de voorronde van de Champions League wilden de Kroaten niet eerder meewerken aan een transfer. Meerdere keren werd er een bod van Sven Mislintat richting de prullenbak verwezen. 

Here we go!

De transfer lijkt nu volledig rond te zijn. Romano heeft inmiddels zijn 'here we go' gegeven. De transferexpert weet daarnaast te melden dat de Kroatische centrumverdediger voor vijf seizoenen gaat tekenen in de Johan Cruijff ArenA. Op korte termijn zal hij afreizen met het vliegtuig, waarna zijn medische keuring zal plaatsvinden. 

De transfer is officieel rond sinds de uitschakeling van Dinamo Zagreb tegen AEK Athene in de Champions League. De Kroatische club wilde Sutalo dolgraag binnenboord houden voor de play-offs, maar nu de uitschakeling een feit is, staat niets een overstap naar Ajax nog in de weg. De Amsterdammers leggen volgens Romano 21 miljoen euro voor hem op tafel.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers