VI-hoofdredacteur over Keizer: "Een mooi experiment, typisch Ajax"

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van Voetbal International, vindt dat Ajax een groot risico neemt door de redelijk onervaren Marcel Keizer aan te stellen als trainer. Toch kan deze beslissing zomaar eens goed uitpakken, beredeneert Ruessink: "Het is een mooi experiment. Typisch Ajax."

"Vol bravoure kiezen voor een trainer die alles nog moet bewijzen, maar wel beschikt over een heldere visie. Want die heeft hij. Bij SC Cambuur werkte Keizer met Arne Slot op een wijze die is geïnspireerd door moderne trainers als Pep Guardiola en Jürgen Klopp. Bij Ajax kan dat gemakkelijker dan bij SC Cambuur en FC Emmen."

Van Gaal, Michel, Beenhakker en De Mos

"Het is best een risico. Ook al deed Ajax het vaker. Succesvolle trainers als Rinus Michels, Leo Beenhakker, Aad de Mos en Louis van Gaal waren ook geen grote namen. Maar in die tijd was het anders", schrijft Ruesssink. "Alles wordt gefilmd, alles wordt geanalyseerd en iedereen mag er iets van vinden. De druk van buitenaf is gigantisch, zeker bij Ajax. Dan helpt het als je al een tijdje in die wereld van het topvoetbal hebt meegelopen. Maar een garantie op succes is het niet."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers