Slot neemt stiekem al afscheid van sterkhouder: "Dat is de grootstee dreiging, dat hij zal gaan"

Feyenoord wist het kampioensjaar in eigen huis niet te bezegelen door te winnen van Vitesse in eigen huis, maar zal toch tevreden terugblikken. Arne Slot blijft nog een jaar in Rotterdam-Zuid en gaat met de stadionclub Champions League spelen, maar hij vreest voor een vertrek van zijn aanvoerder...

Daarmee doelt de oefenmeester natuurlijk op captain Orkun Kökçü. Slot weet als geen ander dat er 'ongewtijfeld interesse' zal zijn in een aantal spelers, maar dat is gezien de prestaties meer dan terecht.  "Maar dat geldt ook voor Orkun. Dat is wellicht de grootste dreiging, dat hij zal gaan". zegt de kampioenstrainer na afloop van het verloren thuisduel tegen Vitesse.

De Turkse middenvelder steekt zelf niet onder stoelen of banken dat een vertrek op de loer ligt en dat hij een volgende stap graag wil gaan maken. "Ik denk dat ik dit seizoen wel echt die laatste stap heb gezet om een bepalende speler te zijn voor Feyenoord. Daar heb ik hard voor gewerkt en dat we uiteindelijk mede door mijn teamgenoten en technische staf kampioen zijn geworden, dat is een mooi einde van het seizoen."

Slot wist wel van zijn mens, maar heeft dat nooit in een persoonlijk gesprek gehoord van de leider van Feyenoord. "Niet via een één-op-ééngesprek, want we ze zijn er de afgelopen week niet zo veel geweest. Maar dat is wel iets wat ik ook gelezen heb, dat Orkun toe is aan een volgende stap. Ik denk ook dat hij dat is, maar die volgende stap zou ook met ons Champions League spelen kunnen zijn. Maar er zal toch een club moeten komen die voor hem wil betalen wat wij vragen, voordat hij die stap kan maken", besluit hij.