Flinke rel bij Oranje Onder 19: Vijf spelers naar huis gestuurd na vrouwelijk bezoek in hotel

Oranje Onder 19 verloor maandagavond kansloos met 0-3 van de leeftijdsgenoten van Italië. Niet gek, want in aanloop naar het duel vond er een flinke rel bij Nederland plaats. Een nachtelijk bezoekje van twee vrouwen op de hotelkamer viel helemaal verkeerd bij bondscoach Bert Konterman en hij besloot liefst vijf spelers weg te sturen.

De Telegraaf meldt dat Ajax-aanvaller Ar'jany Martha en Mimeirhel Benita van Feyenoord de twee dames hadden uitgenodigd. Op hun hotelkamer vierden zij feest met de dames en daarbij was harde muziek te horen. Ploeggenoten Xavi Simons (PSG), Naci Ünüvar en Rio Hillen (beiden Ajax) kwamen naar verluidt op de muziek af, maar toen zij de dames zagen, gingen ze direct terug naar hun eigen kamer, maar daarbij kwamen ze de teammanager tegen die de bondscoach informeerde over hun betrokkenheid. Konterman besloot het trio weg te sturen en dit viel verkeerd bij hun ploeggenoten, die van mening zijn dat Simons, Ünüvar en Hillen niets verkeerd hebben gedaan.

Coronaprotocol

Een woordvoerder van de bond geeft in gesprek met De Telegraaf tekst en uitleg: "Het klopt dat KNVB-coach Bert Konterman deze spelers heeft weggestuurd vanwege het overtreden van het coronaprotocol. Martha, Benita, Ünüvar, Hillen en Simons hebben de bubbel van het team doorbroken en zijn daarom teruggestuurd naar hun clubs."

Feyenoord-doelman vertrekt