Nieuw hoofdpijndossier voor Koeman: aanvaller onzeker voor duel met Griekenland

Wout Weghorst ontbrak zaterdagmiddag op de training van het Nederlands elftal in aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland van maandagavond. De 31-jarige spits viel vrijdagavond geblesseerd uit in het verloren thuisduel met Frankrijk (1-2).

Volgens het ANP laat Weghorst zich zaterdag behandelen door de medische staf van Oranje, die goede hoop heeft dat de aanvaller zondag kan meereizen naar Athene. De Oranje-reserves van het duel met Frankrijk trainden zaterdagmiddag voluit, terwijl de basisklanten een aangepast programma volgden.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman werkt zondagochtend in Zeist nog een training af in aanloop naar de clash met de Grieken. Om 14.15 uur vliegt de selectie naar Athene, waar om 19.45 uur lokale tijd de persconferentie van Oranje op het programma staat.

Om uitzicht te houden op het EK van volgend jaar in Duitsland moet Nederland minimaal gelijkspelen tegen Griekenland. Bij een nederlaag kunnen de Grieken zich volgende maand al kwalificeren voor Euro 2024 door in eigen huis minimaal gelijk te spelen tegen het reeds geplaatste Frankrijk. Oranje kan dan alleen nog via de play-offs plaatsing voor het EK afdwingen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers