'PSV moet gaan zoeken naar nieuwe assistent-trainer'

Het lag al in de lijn der verwachting, maar Fred Rutten gaat PSV definitief verlaten. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Aangezien de Eindhovenaren graag iemand met het dna van de club in de technische staf van Peter Bosz, maar dat is niet de 60-jarige oefenmeester.

Hij was in het afgelopen seizoen niet alleen de rechterhand van Ruud van Nistelrooij, maar moest zelfs nog inspringen als interim-trainer in de laatste uitwedstrijd tegen AZ. Na afloop liet Rutten alle opties open en was zelfs een langer verblijf nog een mogelijkheid, maar dat is inmiddels definitief uitgesloten. Zijn vertrek zorgt voor een openstaande vacature, maar de rest van de technische staf heeft al aardig vorm gekregen.

Rob Maas is één van de assistenten van Bosz, Terry Peters gaat als fysieke coach fungeren en de naam van voormalig sluitpost Kevin Begois zingt rond als mogelijke keeperstrainer van de Brabanders. Tim Wolf moet de schakel blijven tussen de hoofdmacht en de jeugdopleiding, Abel Knoops blijft ook aangesloten bij PSV 1, terwijl Javier Rabanal Hernandez het schip gaat verlaten. Hij werd door Van Nistelrooij gehaald. 

De naam van de 60-jarige Wijchenaar werd even gelinkt aan de openstaande vacature van hoofdtrainer bij Sparta Rotterdam, dat na het vertrek van Maurice Steijn nog geen nieuwe hoofdverantwoordelijke heeft gevonden, maar Rutten wil liever beginnen aan een buitenlands avontuur.

Feyenoord-doelman vertrekt