'PSV wil inspelen op vertrek van middenvelders en laat oog vallen op Mexicaans international'

PSV wil inspelen op het zeer waarschijnlijke vertrek van Ibrahim Sangaré en Erick Gutiérrez en is volgens de Mexicaanse aftakking van FOX Sports uitgekomen bij Fidel Ambriz. Er zijn echter meer clubs op de markt voor de middenvelder.

Ambriz geldt als één van de mogelijkheden en er is op dit moment nog geen concrete interesse in de twintigjarige jeugdinternational uit Mexico. Sevilla zou Ambriz ook op de radar hebben staan, maar op dit moment speelt hij nog bij zijn jeugdliefde Club Léon. Ondanks zijn leeftijd veroverde de Mexicaan een basisplaats bij de club en speelde afgelopen seizoen veertig duels voor de club.

Hij scoorde vier keer in alle optredens en werd begin juni uitgeroepen tot grootste talent van de CONCACAF Champions League, een competitie voor clubs in Noord-Amerika, de Caraïben en Centraal-Amerika. Ambriz won het toernooi met Club Léon. Het medium laat weten dat Sevilla en PSV in de race zijn voor zijn komst en dat de speler zelf welwillend tegenover een overstap naar Europa staat. Gutiérrez staat in de belangstelling van het Mexicaanse Chivas Guadalajara en de eerste gesprekken tussen club en management zijn al gevoerd.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers