KNVB zwakt regels rondom staken van wedstrijden af, onsportief gedrag harder bestraft

De KNVB heeft in de voorbereiding op volgend seizoen een aantal regels herzien en aangepastw aar nodig, waaronder het reglement rondom het staken van wedstrijden. Bij onsportief gedrag wordt sneller opgetreden met een gele kaart en de daders worden aangepakt bij ongeregeldheden in de stadions.

Dat betekent dat de dader van een incident in het stadion wordt opgespoord, wat volgt is verwijdering uit het stadion en vervolgens zal het voorval niet worden meegerekend in het stappenplan richting het definitief staken van een duel. Dit is besloten naar aanleiding van de negatieve gevolgen die dat reglement met zich mee heeft gebracht, omdat een aantal supportersgroepen bewust voor problemen leken te zorgen. 

Onsportief gedrag

Daarnaast is ook het onsportieve gedrag onder een vergrootglas gekomen. Er is besloten om harder op te gaan treden en eerder de gele kaart te presenteren, omdat er zodoende een goed voorbeeld wordt gegeven aan jeugd, trainers, amateurs en supporters. ,,Er moet harder worden opgetreden als spelers elkaar duwen, trekken, schelden of met hun hoofden tegen elkaar staan. Er zijn grenzen aan wat spelers en trainers tegen een scheidsrechter kunnen zeggen", aldus het competitiebestuur betaald voetbal. De scheidsrechters mogen dus sneller gaan optreden, maar de regels veranderen niet.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers