'Feyenoord gaat voor Joshua Brenet'

Feyenoord hoopt zich deze transferperiode te versterken met Joshua Brenet, dat schrijft 1908.nl. Volgens de website is de back van FC Twente los te weken met een clausule, al zijn er nog een hoop andere kapers op de kust.

Zo zouden ook Fenerbahçe, Besiktas, OGC Nice en Fulham geïnteresseerd zijn in Brenet. Het contract van de 29-jarige back loopt nog maar tot de zomer van 2024 en bevat dus een clausule waardoor hij makkelijker kan vertrekken uit Enschede. Ondanks een transferwaarde van zo'n vier miljoen euro zou de in Kerkrade geboren speler voor een kwart daarvan kunnen vertrekken. Brenet speelt sinds januari 2022 voor de Tukkers.

Met de eventuele komst van Brenet wil Feyenoord voorsorteren op een vertrek van Lutsharel Geertruida en/of Marcus Pedersen. Zij staan allebei in de belangstelling van meerdere clubs in het buitenland. Voor de Noor zou belangstelling genieten van clubs uit Duitsland en Spanje.

Brenet speelde eerder voor PSV, TSG Hoffenheim en Vitesse, voordat hij terechtkwam bij Twente. Sinds zijn komst in Enschede maakt hij indruk met zijn veelzijdigheid (hij speelt zowel links- als rechtsback), zijn drive en zijn doelpunten. Zo scoorde Brenet afgelopen seizoen tien keer in 41 duels voor de Tukkers. Daarnaast gaf hij vier assists.

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt