Slot wil huurling graag behouden: "Erg tevreden over hem, dat is geen geheim"

Feyenoord start over een week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De selectie van Arne Slot heeft nog weinig grote veranderingen ondergaan, maar toch hoopt de oefenmeester binnenkort op een aantal nieuwe namen. Ook wordt er een huurling van vorig seizoen hopelijk gestrikt.

"Het is geen geheim dat we 'Seba' (Sebastian Szymanski, red) graag willen behouden", vertelt Slot aan RTV Rijnmond. "Of dat kan en in welke vorm is iets dat nu uitgezocht moet worden. Wij zijn hartstikke tevreden met hem, maar hij staat onder contract bij een andere club. Het is moeilijk te zeggen hoe snel daar duidelijkheid over komt."

Met Orkun Kökçü verloor Feyenoord een belangrijke pion op het middenveld, maar daarvoor in de plaats kwamen Ramiz Zerrouki van FC Twente en Thomas van de Belt. Daar waar Feyenoord hoopt op nog een aantal versterkingen, kan het goed zijn dat er ook nog spelers vertrekken uit Rotterdam: "Ik kan heel stoer roepen dat er niemand weggaat. Maar dat kan je in de voetballerij volgens mij niet zeggen. Ik denk wel dat wij anders dan andere jaren veel sterker staan als er interesse voor onze spelers komt."