Mooie beelden: PSV-musical brengt oud-voorzitter in contact met dubbelganger

Harry van Raaij en Harry van Raaij betraden zondagmiddag samen de grasmat van het Philips Stadion. De voormalig voorzitter van PSV stond naast zijn dubbelganger, gespeeld door acteur Erik van Muiswinkel. Hij speelt een hoofdrol in musical Geheimen van De Herdgang. De cast van die musical werd tijdens de rust van PSV-Willem II  (5-0) voorgesteld aan het publiek.

In het PSV-kostuum lijkt Van Muiswinkel (55) zeker op de Van Raaij (80) van ongeveer 25 jaar geleden. "Het hoeft niet heel precies te zijn. Het gaat erom wat je als acteur doet." In het tv-programma Studio Spaan imiteerde Van Muiswinkel de toenmalige PSV-voorzitter op een hilarische manier. "Daar had ik bewondering voor", aldus Van Raaij.

Clubcultuur

De productie van Het Nieuwe Theater uit Eindhoven (1 en 2 september te zien in het Philips Stadion) gaat voor een belangrijk deel over de warme clubculbuur van PSV en Van Muiswinkel speelt dus Van Raaij. Om de cast te introduceren, liepen onder meer de echte én de neppe Van Raaij samen het veld op.

Zien hoe Van Muiswinkel het deed als Harry van Raaij? Bekijk dit fragment van Studio Spaan, 2001.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers