AZ-aanwinst Van Bommel kon ook naar Antwerp: "Wil sowieso niet onder mijn vader spelen"

Ruben van Bommel maakte onlangs de stap van MVV naar AZ. Het 'Talent van het Jaar' uit de Keuken Kampioen Divisie mag het dus volgend seizoen op het hoogste niveau in Nederland laten zien. In gesprek met Voetbal International liet hij weten ook in België aan de slag te kunnen en niet bij zomaar een club: bij het Royal Antwerp van zijn vader Mark van Bommel.

"Er is veel interesse getoond, ook uit het buitenland. Het leek me het verstandigste om in Nederland te blijven. Je ziet bij jonge jongens die naar het buitenland gaan toch vaak dat het mis gaat", zo stelt Van Bommel. Hij had ook de keuze om naar Antwerp te vertrekken: "Ja, maar ik wil sowieso niet onder mijn vader spelen. Lijkt me niet ideaal in een groep, in een kleedkamer."

Zoontje van de trainer

"Speel je, dan gaan ze zeggen dat het is omdat je het zoontje van de trainer bent. Je ligt altijd onder een vergrootglas. Het leek me beter om een andere keuze te maken. Mijn vader stond er ook zo in. Ik ga voor het eerst op mezelf wonen, op eigen benen staan. Ben ik klaar voor."

Met het afvallen van Antwerp bleven er drie clubs over: AZ, FC Twente en Go Ahead Eagles. Laatstgenoemde was ook een serieuze optie voor de buitenspeler: "Zij waren er vroeg bij en hadden een goed verhaal. Ergens na de winterstop zijn we gaan praten, met verschillende mensen van een aantal clubs." De keuze voor AZ kwam uiteindelijk door meerdere factoren: "Gevoel was het belangrijkste. Als je naar de club kijkt: heel professioneel, goed georganiseerd, heel stabiel. En AZ geeft jeugd de kans."