'Transfer Álvarez op losse schroeven; Ajax wil tien miljoen meer'

De transfer van Edson Álvarez naar Borussia Dortmund is niet meer zo zeker. Volgens BILD was alles al bijna in kannen en kruiken, maar wil Ajax nu 45 miljoen euro ontvangen voor de Mexicaanse middenvelder. Eerder was een bedrag van 35 miljoen nog goed genoeg.

Álvarez zelf zou al langer akkoord zijn met de Duitse club, maar een overeenstemming tussen Dortmund en Ajax blijkt nu ineens best ver weg. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken bij Ajax en eerder hoofdscout bij Dortmund, zou de onderhandelingen erg hard zijn ingegaan. Zo hard zelfs 'dat de vriendschap hier waarschijnlijk ophoudt', zo schrijft het Duitse medium.

35 miljoen zou genoeg zijn om van Álvarez de duurste middenvelder te maken in de geschiedenis van Dortmund. Nu Ajax meer verlangt voor de Mexicaan lijkt West Ham United de beste papieren te hebben. Zij zien in Álvarez de ideale opvolger voor Declan Rice, die de Conference League-winnaar deze zomer gaat verlaten. Rice levert de club waarschijnlijk een hoop op, waardoor ook 45 miljoen geen probleem moet zijn voor de Londenaren.