Justin Kluivert: "Ik dacht: ik pak twee jaartjes AS Roma en dan ga ik naar Real Madrid"

Justin Kluivert had zich zijn profcarrière anders voorgesteld, nadat hij in de zomer van 2018 de overstap maakte van Ajax naar AS Roma. De 24-jarige aanvaller had als doel om naar FC Barcelona of Real Madrid te gaan.

"Ik had graag willen blijven. Het is moeilijk om het uit te leggen", vertelt Kluivert in het Ziggo Sport-programma Kick 't Met. "In één keer wordt het heel professioneel, heb je een zaakwaarnemer en mannen die alleen maar over geld praten. Dan komt er geld in het spel. Wat zij met elkaar bespreken, gaat zo snel. Dan denk je: ik wil gewoon spelen, ik zie het wel. Voordat je het weet, komen er dingen op tafel. Daar komen gekke dingen bij kijken".

"Ik dacht: ik zit bij Ajax en ben jong, wat is mijn doel? Mijn doel was om naar FC Barcelona of Real Madrid te gaan", gaat de tweevoudig Oranje-international verder. "Ik was achttien toen ik wegging en dacht: ik pak twee jaartjes Rome en dan ga ik naar Madrid. Dat is niet gebeurd. Ik zag Rome als een tussenstap. Sinds ik naar Rome ben gegaan, heb ik de andere kant van het voetbal gezien".

In 2018 had Kluivert niet alleen de keuze uit Ajax en AS Roma. "Er speelden wat dingetjes, maar mijn zaakwaarnemer en ik gingen voor Ajax of AS Roma. Het was een beetje de vraag wat Ajax ging doen. Dat duurde even, terwijl Roma gelijk met plannen op tafel kwam. Mijn zaakwaarnemer zei: ik heb nog nooit gezien dat een club zo gek doet voor een jongen van achttien".

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers