Koeman geeft uitleg bij keuze voor Blind in Oranje

Het afgelopen seizoen was een van de mindere uit de carrière van Daley Blind. De verdediger vertrok met wat rumoer bij Ajax, kwam bij het grote Bayern München terecht, maar speelde daar niet tot nauwelijks. Bondscoach Ronald Koeman riep hem toch op voor het Nederlands elftal, maar waarom?

In eerste instantie viel Blind af bij de 23-koppige selectie van Oranje, maar na het wegvallen van de geblesseerde Matthijs de Ligt mocht de linksbenige verdediger toch weer aansluiten. Daarvoor trainde hij al wel even mee, aangezien hij, samen met Tijjani Reijnders van AZ, op de stand-bylijst stond. 

Koeman vindt het niet raar dat hij na de blessure van De Ligt een beroep deed op Blind, zo vertelt hij aan de NOS: "Ik vind dat hij ten alle tijden een speler is geweest die bij het Nederlands elftal hoorde. Het gebrek aan speelminuten was de reden dat hij buiten de 23-koppige selectie viel, maar hij heeft deze periode aangetoond superfit te zijn. Dan is hij een alternatief als er wat veranderd moet worden."

"Of het gek is dat hij erbij is? Dat mag jij vinden, maar ik niet. Ik kijk naar kwaliteit, inbreng en ervaring op posities. Hij is op meerdere posities inzetbaar. Na de zomer zou het anders kunnen zijn, mocht dat dan nog zo zijn", zo sluit Koeman af.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers