Officieel: Steijn nieuwe hoofdtrainer Ajax

Ajax heeft de komst van Maurcie Steijn officieel bevestigd. De 49-jarige Hagenees tekent een contract van drie jaar in de hoofdstad. Daarnaast wordt ook de komst van assistent Saïd Bakkati aangekondigd door de Amsterdammers.

Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, is blij met het invullen van de trainersvacature: "Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn."

"Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd", vervolgt de Duitser. "Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld."

Steijn was eerder werkzaam voor ADO Den Haag, VVV Venlo, Al-Wahda, NAC Breda en Sparta. Met laatstgenoemde zette hij een fantastische prestatie op poten. Bij zijn aankomst op Het Kasteel stond Sparta laatste in de Eredivisie met nog vier duels te gaan. Hij wist de club op het hoogste niveau te houden en één seizoen later eindigde Steijn met Sparta op de zesde plaats. Europees voetbal werd net misgelopen na een verloren finale in de play-offs tegen FC Twente. 

Ook interessant