Sneijder kritisch op Bosz: "Dat vind ik een tekortkoming van hem"

PSV kent een dramatische eerste helft tegen Arsenal. De topclub uit Engeland laat de Eindhovenaren alle hoeken van het Emirates Stadium zien. In de studio bij RTL 7 laten Wesley Sneijder en Jan Boskamp hun licht schijnen op de eerste 45 minuten.

"Je moet nu de schade beperken denk ik", begint Sneijder. "Arsenal is aan het spelen met PSV. De ruimtes zijn veel te groot en dat komt door PSV. Ze zetten echt op een verkeerde manier druk en dan kom je in een hele grote rondo terecht. Dan mag je van geluk spreken dat het nog maar 3-0 staat."

Kritiek op Bosz

"Als je ziet dat je geen grip hebt op de wedstrijd, dan zal je er misschien voor moeten kiezen om het anders te doen", vervolgt de Champions League-winnaar van 2010 met Inter. "Misschien iets meer vanuit de counter. Nu zet je steeds met vijf man druk waardoor er een erg groot gat op het middenveld ontstaat waar Arsenal onderuit kan voetballen. Dat vind ik een tekortkoming van Bosz, die zijn ploeg dan niet anders neerzet in de organisatie. Momenteel worden ze omver geblazen."

Boskamp is het eens met zijn collega-analist. "Als je nu niks doet krijg je er misschien wel zes of zeven om de oren. Het middenveld is niet goed vandaag en ook de vleugelverdedigers hebben het erg moeilijk. Je zet Dest juist op links om Saka op te vangen, maar die wordt constant voorbij gelopen. Twee goals komen van die kant."

Ook interessant