Dessers vindt acht maanden na Conference League-finale het net tegen AS Roma

Het is Cyriel Dessers eindelijk gelukt: scoren tegen AS Roma. In de afgelopen acht maanden kwam de goedlachse Belg twee keer in actie tegen de Romeinen. Beide wedstrijden eindigde uitermate frusterend. Woensdagavond verloopt het in de kwartfinale van de Coppa Italia voorlopig beter.

Mei jongstleden trad Dessers met Feyenoord aan in de Conference League-finale. Tegen Roger Ibañez, Chris Smalling en Gianluca Mancini kon hij in Tirana maar weinig uitrichten. De ploeg van José Mourinho ging er met de prijs vandoor. Een paar maanden later mocht Dessers het als speler van Cremonese opnieuw proberen.

Weer waren de drie genoemde beulen door Mourinho neergezet om de voormalig Feyenoorder af te stoppen. Dit keer slaagde hij er meermaals in om gevaarlijk te worden. Een snoeiharde pegel eindigde echter op de lat en toen hij het even later probeerde met een omhaal, zag hij de bal net naast het doel landen.

Maar drie keer is scheepsrecht, dat blijkt maar weer. Na 28 minuten kreeg Cremonese woensdagavond een penalty van de arbiter van dienst. Dessers ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan en knalde de bal deze keer vol in de kruising. 

Feyenoord-doelman vertrekt