Van Persie én Jørgensen tegen Willem II: "Vermoedelijk zal hij in dezelfde rol starten"

Feyenoord begint zeer waarschijnlijk met Nicolai Jørgensen én Robin van Persie in de basisopstelling aan de halve finale van de KNVB Beker tegen Willem II. Dat heeft Giovanni van Bronckhorst dinsdagmiddag gezegd tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel in De Kuip.

Van Persie werd door de oefenmeester gespaard in het eredivisieduel met PSV van afgelopen zondag. Tegen Willem II is de spits, net als tegen Heracles Almelo, weer vanaf de aftrap bij. "Vermoedelijk zal hij in dezelfde rol, dus met Nicolai Jørgensen, starten", bevestigt Van Bronckhorst.  

Voor Feyenoord is de bekerwedstrijd tegen Willem II cruciaal voor het seizoen. De Rotterdammers staan in de competitie een straatlengte achter op koploper PSV, waardoor de KNVB Beker de enige mogelijkheid is op een prijs. Van Brocnkhorst weet dat de kritiek op zijn positie bij een slecht resultaat toeneemt. 

"Als succes uitblijft, dan is de trainer hoofdverantwoordelijk. De club moet dan een beslissing nemen. Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik zelf die beslissing neem", aldus van Bronckhorst.