Vertrouwen in Drommel: "Het was anders geweest als hij helemaal geen ervaring had"

PSV treedt zondagavond aan tegen Ajax in de bekerfinale en gaat dat doen met Joël Drommel onder de lat. Trainer Ruud van Nistelrooij besloot eerder dit seizoen om in het bekertoernooi de tweede doelman van de Eindhovenaren op te stellen en wijkt daar niet van. Sander Boschker steunt de goalie.

Boschker was zelfs ook eens de keeper van het bekertoernooi van FC Twente en snapt hoe Drommel zich voelt, maar begrijpt weinig van het gebrek aan vertrouwen in hem. "Joël heeft al bijna een heel seizoen voor PSV gekeept en in de Europa League gespeeld. Hij heeft bewezen dat hij het niveau aankan", zo stelt hij duidelijk over het inzetten van de sluitpost.

"Het was anders geweest als hij achttien jaar was en nog helemaal geen ervaring had. Als speler ben je altijd betrokken, maar als je speelt toch net iets meer. Die bekerwinst in 2011 voelt nog steeds echt als mijn prijs", besluit hij. Walter Benítez is de eerste keuze van de Brabanders, maar de Argentijn moet in De Kuip plaats gaan maken voor Drommel. Mogelijk is dit één van de laatste wedstrijden in het shirt van PSV voor de Nederlandse sluitpost, want het lijkt er niet op alsof de pikorde binnenkort gaat veranderen.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers