Priske geeft antwoord op keepersdilemma; Bijlow of Wellenreuther?

Het is één van de grootste vraagtekens in aanloop naar de competitiestart: voor wie kiest Brian Priske? Justin Bijlow was in de voorgaande jaren de onbetwiste nummer één, maar Timon Wellenreuther manifesteerde zich in de laatste twee seizoenen méér dan uitstekend onder de lat.

De Duitse sluitpost greep zijn kans tijdens het blessureleed van zijn concurrent, die ook vorig seizoen het slotstuk moest missen door een kwetsuur. Wellenreuther verlengde onlangs zijn contract in Rotterdam-Zuid en lijkt daardoor een serieuze optie te zijn als eerste doelman, maar in welke goalie ziet de Deense oefenmeester het zitten?

Dilemma voor Brian Priske; Bijlow of Wellenreuther eerste Feyenoord-doelman?

In gesprek met Voetbal International geeft Priske inzicht in de huidige stand van zaken tussen de concurrerende keepers. "In het competitieduel met Willem II zal ook duidelijk worden wie de eerste doelman is", begint hij. De Deen is überhaupt niet van mening dat zijn keuze het gehele seizoen blijft staan. "Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren met de doelman die onder de lat staat. Maar ik heb wel veel vertrouwen in mijn doelman. Dat goede gevoel moet hij ook merken."

Vertrouwen is het sleutelwoord voor de doelman met een basisplek.  "Ik ben geen trainer die een keeper na een eerste fout direct gaat wisselen. Het vertrouwen van mij en de keeperstrainer is belangrijk. Natuurlijk is de keuze moeilijk, want met Justin Bijlow en Timon Wellenreuther hebben we twee hele goede keepers, die in de basis kunnen staan. De doelman die naast mij op de bank zal zitten, zal ongetwijfeld teleurgesteld zijn, maar dat moet ook. Dat geldt voor alle wisselspelers. Maar tegelijkertijd moet het hen ook kracht geven om de concurrentiestrijd aan te gaan”, besluit Priske.

Opstelling van Feyenoord voor oefenduel tegen SL Benfica

In het laatste oefenduel van dit seizoen, waarin de Rotterdammers het in Lissabon opnemen tegen SL Benfica, krijgt Bijlow de voorkeur. De lokale autoriteiten waren minder blij met de komst van honderden Feyenoord-fans…

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers