TELEURSTELLEND! Zo verliep de transferwinter van Hakim Ziyech!

Er zullen weinig mensen zo slecht geslapen hebben afgelopen nacht als Hakim Ziyech. De Marokkaanse spelmaker leek een transfer naar PSG binnen te hebben, maar zijn club Chelsea verstuurde de juiste documenten niet op tijd naar de Fransen. Na een fantastisch WK met zijn land is het dus een hectische winter geworden voor Ziyech zonder resultaat waar The Wizard tevreden mee zal zijn. Zo verliep de hectische winter van Ziyech.

Succesvol met Marokko op het WK in Qatar

Op 23 november 2022 startte voor Marokko een gedenkwaardig WK met een 0-0 gelijkspel tegen Kroatië. Toen begon het echte sprookje. De Leeuwen van de Atlas versloegen achtereenvolgens België (0-2) en Canada (1-2) om zo als winnaar van de poule de volgende ronde te bereiken. Ziyech was in de groepsfase belangrijk met een assists tegen België en een goal tegen Canada.

De verwachtingen voor het Marokkaanse elftal waren niet al te hoog met een achtste finale tegen Spanje in het verschiet. Ziyech en Marokko verasten vriend en vijand, wonnen na strafschoppen en plaatsten zich voor de kwartfinale van het WK. Daarin versloegen zij Portugal (1-0) om vervolgens in de halve finale te stranden tegen Frankrijk (2-0). Een historische prestatie van Marokko, dat het eerste Afrikaanse land werd in de halve finale van een mondiale eindronde. Een absoluut hoogtepunt in de carrière van Ziyech.

Tekst gaat verder onder de video

Geen Ajax of AC Milan, maar PSG

Door zijn goede en bepalende spel tijdens het wereldkampioenschap leek het erop dat de carrière van Ziyech weer in de lift zat na een moeilijke periode bij Chelsea. De geruchten gingen dat onder meer Ajax en AC Milan interesse hadden in de Marokkaanse spelmaker. 

De afgelopen dagen kwam daar echter een andere serieuze club bij. Paris Saint-Germain had interesse in de diensten van Ziyech, die onder trainer Graham Potter maar weinig minuten maakte in Londen. De speler zelf zou al medisch gekeurd zijn en zijn handtekening hebben gezet onder een tijdelijke overgang naar de Franse grootmacht. Hier zou hij samen gaan spelen met supersterren zoals Lionel Messi, Kylian Mbappé, Neymar en landgenoot Achraf Hakimi. Echter ging het op het laatste moment mis.

Chelsea gooit roet in het eten

De laatste uren van Deadline Day gingen in en toen kwam het nieuws naar buiten dat er een kink in de kabel zat bij de afronding van de transfer tussen Chelsea en PSG. De Londenaren zouden de benodigde papieren te laat hebben opgestuurd naar de Franse hoofdstad en RMC Sport wist zelfs te melden dat Chelsea meerdere malen de verkeerde documenten naar PSG stuurde. 

De Fransen lieten het hier niet bij zitten en tekende vanochtend beroep aan bij de juridische commissie van de Professional Football League. Zij besloten echter een streep te trekken door de transfer, waardoor een teleurgestelde Ziyech ook het komende halfjaar bij Chelsea zal spelen.

Feyenoord-doelman vertrekt