Sneijder rekent op moeilijke avond in Frankrijk: "Een nachtmerrie als we daar ten onder gaan"

Sneijder rekent op moeilijke avond in Frankrijk: "Een nachtmerrie als we daar ten onder gaan"

De WK-droom van Wesley Sneijder is nog altijd in leven. De recordinternational van Oranje wil na het EK van 2016 niet nóg een eindtoernooi mislopen. Om het WK van 2018 te halen, moet Oranje donderdagavond winnen van Frankrijk om nog kans te maken op een plaatsing. De kersverse aanwinst van OGC Nice rekent in ieder geval op een moeilijke avond tegen de Fransen.

"Een EK of WK mislopen is het ergste dat er is, misschien nog wel erger dan een WK-finale verliezen", zo vertelt de routinier tegenover Metro. "Het zou echt een nachtmerrie zijn als we in Frankrijk ten onder gaan. Als je één keer een toernooi heb gemist, doe je er daarna alles aan om er de volgende keer wel weer bij te zijn."

Ajax en PSV
Uitschakeling voor het WK in Rusland zou volgens Sneijder nog pijnlijker zijn na het Europese echec van Ajax en PSV. "Toch zijn er altijd spelers bij die clubs die er bovenuit steken en zich bij Oranje mogen melden. Ook bij het Nederlands elftal zitten we in een overgangsfase, dat is duidelijk."

Opfleurmomentje
"Er zijn veel jonge jongens bij gekomen en die hebben nog niet op het podium gestaan waar het Nederlands elftal hóórt te staan. Dat is vrij lastig, zeker richting belangrijke wedstrijden als die tegen Frankrijk. Laten wij dan maar voor een opfleurmomentje zorgen voor het Nederlandse voetbal", aldus Sneijder.

De mooiste Oranje-momenten van Wesley Sneijder

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers