Timber niet verrast en geloofde direct in titelkansen: "Feyenoord is gewoon een topclub"

Feyenoord versterkte zich afgelopen zomer met Quinten Timber. De middenvelder verkoos de Rotterdamse club boven een terugkeer naar Ajax. De middenvelder, die ruim 7 miljoen kostte, had bij zijn overstap alle vertrouwen in een goed seizoen: "Feyenoord is gewoon een topclub, die altijd meespeelt om de titel", aldus Timber in gesprek met Algemeen Dagblad.

Feyenoord stevent af op de landstitel en kent een zeer goed seizoen. Voor Timber komt dit niet als een verrassing: "In het begin werd er vooral gesproken over Ajax en PSV, maar bij Feyenoord was er in de groep altijd het gevoel dat er kwaliteit genoeg was om kampioen te worden", aldus de middenvelder, die door blessureleed lang uit de roulatie was. Timber ziet dat de Rotterdamse club de lijn van vorig seizoen doortrekt: "Vorig seizoen heeft Feyenoord het ook goed gedaan. In de Conference League vooral. Nu ging het ook goed in de Europa League én in de competitie", vertelt Timber, die concludeert dat Feyenoord aan een opmars bezig is.

Timber wil niet vooruitlopen op landstitel

In Rotterdam kan men aankomende zondag de titel in de wacht slepen bij een overwinning op Go Ahead Eagles. Timber is na ruim 2,5 maand blessureleed weer terug bij de selectie voor de seizoensontknoping en was tegen Excelsior belangrijk met een assist: "Ik ben blij dat ik nog wat wedstrijden kan meepikken", aldus Timber, die blij is dat hij tegen Go Ahead Eagles bij de wedstrijdselectie zit. "Ik beleefde de laatste maanden natuurlijk anders dan de jongens, want ik zat geblesseerd op de tribune", verklaart de middenvelder, die nog voorzichtig is wat betreft de titel. "Tot die schaal in onze handen is, blijven we nederig", aldus Timber.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers